Zero Waste Week Apeldoorn 2022  (2e editie)

Van zondag 11 september t/m zaterdag 17 september vond de tweede editie van Zero Waste Week Apeldoorn plaats. (Bekijk hieronder de aftermovie)

Het doel:
Inwoners van de gemeente Apeldoorn bewust maken van het bestaan van duurzame initiatieven, activiteiten en ondernemingen in onze gemeente, bewijzen dat het helemaal niet duurder of moeilijker hoeft te zijn om voor duurzaam, afvalvrij en verspilling vrij te kiezen; en hen inspireren en activeren om (de eerste) stappen te zetten richting een duurzame, afvalvrije en verspilling vrije leefstijl

De uitvoering:
Tijdens de Zero Waste Week kregen inwoners van de gemeente Apeldoorn kansen aangeboden om duurzame keuzes (leren) te maken een zeer divers programma voor jong en oud. In deze week werden tal van activiteiten georganiseerd door Stichting Zero Waste Apeldoorn en haar partners, denk aan DIY workshops, repair cafés, informatieve wandeltours, een modeshow van tweedehandskleding, lezingen over verminderen van spullen en over duurzaam reizen, een duurzame markt, diverse zwerfafval opruimacties en nog veel meer!

Het resultaat:
Zie hieronder een overzicht van de Zero Waste Week Apeldoorn in cijfers:
- 7 dagen
- Organisatie team: 9 vrijwilligers
- Meer dan 50 partners & 2 sponsors
Openingsdag: 1 reuze duurzaamheidsfestival
- 12 activiteiten
- 27 modellen (Preloved Fashion Show)
- 13 info tafels & kramen (duurzame markt)
- 40 exposanten & artiesten
- 400 bezoekers
Rest van de week:
- 35 activiteiten
- 200+ deelnemers
- World Cleanup Day:
- Minstens 15 opruimacties
- 150+ deelnemers
- E-mails behandeld: 1,084
- Activiteitenkaart: 1,362x bekeken
- Website: 12,000 page views
- Stappen gezet door ZWA Kartrekker Tiphaine tijdens de Zero Waste Week: 85,172 !

Wat ons betreft: MISSIE VOLBRACHT! 👏😍💪🌎💚

Daar zijn we, als organisatie team, ontzettend trots op. En dat vooral omdat deze tweede editie van de Zero Waste Week Apeldoorn weer op eigen kracht werd georganiseerd door 9 vrijwilligers van Stichting Zero Waste Apeldoorn, in samenwerking met de Gemeente Apeldoorn, en veel mooie partners en initiatieven.
We hebben ontzettend genoten van deze week in het teken van duurzaamheid, afvalpreventie en verspilling voorkomen en hopen dat jullie er ook goede en positieve energie van hebben gekregen.
Namens het Zero Waste Week Apeldoorn organisatie team willen we alle deelnemers en onze lieve partners van harte bedanken voor jullie participatie!

AftermovieIntroductie

In de week van zondag 11 september t/m zaterdag 17 september organiseren wij de Zero Waste Week Apeldoorn 2022. Tijdens deze week willen wij inwoners van de gemeente Apeldoorn bewust maken van het bestaan en de toegankelijkheid van duurzame initiatieven, activiteiten en ondernemingen in onze gemeente.

Tijdens de Zero Waste Week Apeldoorn gaan we zoveel mogelijk inwoners van de gemeente Apeldoorn informeren over duurzame, beschikbare alternatieven en hen activeren om (de eerste) stappen te zetten richting een duurzame, afvalvrije en verspilling vrije leefstijl.
Dit betekent dat inwoners van de gemeente Apeldoorn kansen aangeboden krijgen om duurzame keuzes te maken. Door inzet van allerlei activiteiten verspreid door de week gaan we, op een laagdrempelige manier, de bekende 5 zero waste R’en uitleggen en uitvoeren: Refuse (weiger), Reduce (verminder), Reuse (hergebruik), Recycle en Rot (composteer).
De Zero Waste Week Apeldoorn wordt georganiseerd door het burgerinitiatief  Zero waste Apeldoorn, in samenwerking met de Gemeente Apeldoorn.


We hebben geen handvol mensen nodig die perfect zero waste leven. 
   We hebben miljoenen mensen nodig die het imperfect doen.
                                        - Anne-Marie Bonneau, Zero Waste Chef -

  

Programma Zero Waste Week Apeldoorn 2022

Tijdens de Zero Waste Week inspireren we je graag via diverse workshops, lezingen, tours en overige activiteiten over de kleine en makkelijke stappen naar een duurzamere leefstijl met minder afval en zonder verspilling.
Je bent van harte uitgenodigd mee te doen!

Klik op een datum om het hele programma, per dag, te bekijken:

Zondag 11/09: Feestelijke en inspirerende openingsdag met een duurzaamheidsfestival op het Zwitsalterrein (NewTechPark)
Maandag 12/09:  Ontdek en leer tijdens de bedrijvendag (d.m.v rondleidingen en lezingen) over duurzaam ondernemen, duurzame innovaties & technologie en energie transitie
Dinsdag 13/09:  De spullendag staat in het teken van de deeleconomie, circulariteit, tweedehands, hergebruik en minimaliseren. Kortom, een zootje geregeld! 
Woensdag 14/09: Ga zelf aan de slag tijdens de duurzaam doen dag! Volg een workshop, maak/upcycle zelf je producten, of ga iets repareren bij een Repair Café
Donderdag 15/09:  Op de voedseldag, komen thema’s als duurzaam eten & drinken, verpakkingsvrij boodschappen doen en voedselverspilling aan bod
Vrijdag 16/09:  Groen is het nieuwe zwart! Op Green Friday zetten we thema’s als biodiversiteit, land- & water management, moes- & pluktuinen en vega(n) eten in het zonnetje
Zaterdag 17/09: Opgeruimd staat netjes! Dus, op World Clean up Day, gaan we met z’n allen het zwerfafval te lijf ter land en op het water; wandelend, joggend, roeiend of SUPpend, voor een Schoon Apeldoorn! De Zero Waste Week sluiten we weer feestelijk af met een VegaVrijdag diner en de jaarlijkse (ZAPpers) Vrijwilligersbijeenkomst bij NETT! 🥳


Activiteitenkaart

Op deze kaart vind je het overzicht van alle activiteiten. Met behulp van de filters (lagen) kun je kiezen om activiteiten per dag of voor de hele week te bekijken.
Klik op een locatie om meer informatie over een activiteit te zien.


Partners
Op allerlei creatieve manieren helpen deze geweldige partners ons met de Zero Waste Week Apeldoorn 2022


They are talking about it... 

 

Wil je ook partner worden van de Zero Waste Week Apeldoorn 2022?
In deze PDF (zie ook hieronder) vind je meer informatie over deelname aan de Zero Waste Week Apeldoorn 2022 en het digitale aanmeldformulier om met ons jouw duurzame product, activiteit/evenement, actie/promotie, onderneming of initiatief te delen.
We verheugen ons alvast om je te verwelkomen als partner van Zero Waste Week Apeldoorn!
Download PDF :
Zero Waste Week Apeldoorn 2021 (1e editie)

Bekijk hieronder het impressie filmpje van de Zero Waste Week Apeldoorn 2021
Wat een fijne en inspirerende week!
  🌍💚


#ZeroWasteWeek #Apeldoorn #2022 #Zerowaste #Refuse #Reduce #Reuse #Recycle #Compost #5Rs #zwerfafval #opruimactie #zwerfafvalaanpak #WorldCleanupDay #burgerparticipatie #burgerinitiatief #duurzaam #duurzaamheid #workshops #informatie #lezing #biologisch #lokaal #markt #rondleiding #innovaties #energietransitie #circulariteit #tweedehands #kringloop #preloved #preowned #kringloopwinkel #regift #replant #regrow #duurzaam #duurzaamheid #duurzaamleven  #deeleconomie #zelfmaken #diy #repareren #repaircafe #verpakkingsvrij #boodschappen #wandeltour #voedselverspilling #preventie #voorkomen #biodiversiteit #moestuinen #pluktuinen #VegaVrijdag

 
 
 
 
E-mailen
Map
Info
Instagram
LinkedIn