Zero Waste Apeldoorn
Voor een duurzamere levensstijl en een schonere en afvalvrije wereld!

Programma op Donderdag 15 september
 Op de voedseldag, komen thema’s als duurzaam eten & drinken, verpakkingsvrij boodschappen doen en voedselverspilling aan bod

Biologische markt 

Locatie: Biologische Markt, Asselsestraat/Wilhelmina Druckerstraat

Start/Einde: 
9:00-14:00

Kosten:
Gratis toegang

Publiek:
Voor alle leeftijden geschikt

Organisatie:
Biolog
ische Markt Apeldoorn

Korte keten, lokaal kopen, duurzaam, met de mogelijkheid om verpakkingsvrij je boodschappen te kopen, de markt heeft het allemaal... plus de gezelligheid! 
Ga eens je aankopen doen op de markt met je eigen bakjes en zakjes! 

Op de donderdag vind je de biologische markt in Apeldoorn op het pleintje tegenover de Middelink. Een gezellige kleine markt met 4-5 kramen: groenten & fruit (De Warmoezerij), brood (Driekant), zuivel & kaas en paddenstoelen en droogwaren. Wees welkom!

Tijdens de Zero Waste Week zijn op de markt gratis groente- en fruitzakjes te halen, gemaakt door Siza.

#Refuse #Reduce #Reuse #korteketen #lokaal #duurzaam #verpakkingsvrij #boodschappen #neemjeeigenverpakkingmee #markt

Zero Waste wandeltour in de binnenstad

Verzamelpunt: Biologische Markt, Asselsestraat/Wilhelmina Druckerstraat

Start/Einde:
10:00-12:30

Kosten: Gratis toegang 
Online registreren
(Aankopen op eigen kosten)

Publiek:
Voor alle leeftijden geschikt

Organisatie:
Zero Waste Apeldoorn

Wil je weten hoe je boodschappen doet met minder plastic in Apeldoorn (binnenstad)? En bij welke winkels je terecht kunt met je eigen bakjes en zakjes? Wil je anderen ontmoeten die ook graag minder plastic gebruiken? Ga dan met ons mee op pad!
Wat gaan we doen?
– Zero Waste gids Tiphaine heeft een mooie wandeltour langs Zero Waste locaties in Apeldoorn voor je samengesteld. Tiphaine is de initiatiefneemster van Zero Waste Apeldoorn en leeft zo duurzaam mogelijk. Ze deelt graag met jou bij welke adressen je terecht kan met je eigen verpakkingen, en waar je plasticvrije producten kan kopen. Samen bezoeken jullie deze favoriete adressen op een leuke uitgestippelde route. Zo krijg je als deelnemer de fijnste tips en is afvalvermindering helemaal niet zo moeilijk meer!
– We bezoeken ten minste 8 locaties, met een divers aanbod, zoals bulk/drooggoed, vers aanbod/groenten, lunchroom/koffiezaakje. Deze locaties kun je ook na de tour herkennen aan de Zero Waste raamsticker, met daarop "Neem gerust je eigen verpakking mee". Je ontmoet toffe duurzame ondernemers die vaak ook een goed verhaal te vertellen hebben. Laat je inspireren!
- De tour zelf duurt ongeveer 2,5 uur. Na afloop drinken we nog een kopje koffie en is er een fijne gelegenheid om nog na te praten met elkaar. Dat wordt altijd als heel waardevol beoordeeld.
Wat neem je mee? Goede schoenen; Je eigen boodschappentas(sen), en herbruikbare potjes, bakjes en zakjes, voor enkele aankopen onderweg; Een eigen koffiemok/-beker.

Informatie + Aanmelden

Fotobron: Zero Waste Nederland

#Refuse #Reduce #Reuse

Alfred Kookt met 'afval' !

Locatie: Alfred Kookt
Kapelstraat 2 

Start/ Einde:
Vanaf 12 uur

Kosten: 
Zie menukaart Alfred Kookt 

Publiek: Voor jong en oud
(Vegetarisch) 

Organisatie: 

Alfred Kookt 

Tijdens de voedseldag, komen thema’s als duurzaam eten & drinken en voedselverspilling aan bod. Toevallig loopt de Zero Waste Week Apeldoorn 2022 dit jaar gelijktijdig aan de landelijke Verspillingsvrije week! Voor deze gelegenheid nodigt "Alfred Kookt" je uit om op donderdag 15 september een gerechtje te proeven dat iets met voedselverspilling te maken heeft. Want... Verspilling is verrukkelijk! En nee, het is niet de bedoeling om de gasten in Alfreds afvalcontainer te laten duiken, maar hen heerlijk te laten dineren met geredde producten; denk aan pesto van worteltjesloof (wordt meestal weggegooid), of soep van tomatenkontjes, of kromme komkommers, of andere groenten die opgemaakt moeten worden, of tostisnacks, of bananencake/sorbet (het meest verspilde stukje fruit, want niemand koopt een losse banaan), etc. Wat Alfred voor jou op het menu zet, dat laten we aan de chef over! Ontdek op donderdag 15 september wat Alfred Kookt met "afval producten" die anders zouden worden weggegooid

#Reduce #Verspilling #Waste #Afval #Voedselverspilling #Weektegenvoedselverspilling #Verspillingsvrijeweek 

Workshop Vegan bonbons maken

Locatie: BonbonSpecials,
Plantsoen Welgelegen 20

Start/Einde:
18:30-21:00

Kosten: 45 EUR p.p.

(online regsitreren)

Publiek:
Volwassenen

Organisatie:
BonbonSpecials

Wist je dat er ook Vegan chocolade is? En wist je dat deze chocolade ook heel erg lekker is ?
Maak nu kennis met Vegan chocolade en doe mee met een workshop bonbons maken.
We beginnen om 18.30u en de workshop duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur.


Aanmelden 

#Refuse #Reduce #Vegan #Plantaardig #Eten
Fotobron: BonbonSpecials 

Let's talk trash: biodesign

Locatie: 
CODA ExperienceLab Makerspace 

Start / Einde:
19:00 / 20:30 

Kosten:
Gratis (online registreren

Publiek:
12+ jaar 

Organisatie: 

CODA ExperienceLab Makerspace

In het BiodesignLab van CODA ExperienceLab wordt er onderzoek gedaan naar gebruiksmogelijkheden van alternatieve natuurlijke materialen en een ‘zero waste’ lifestyle. CODA gaat uit van het principe ‘one person’s trash is another person‘s treasure’ en activeert om bewust naar je eigen verbruik te kijken en te ontdekken welke (rest)materialen uit afval hergebruikt kunnen worden om nieuwe, duurzame objecten mee te maken. Het Grondstoffenakkoord van de Rijksoverheid Nederland Circulair in 2050 vormt één van de aanleidingen tot het lab: een duurzamere en bewustere levensstijl is van groot belang om onze planeet gezond te houden voor volgende generaties.
Maak kennis met het BiodesignLab en ontdek verschillende natuurlijke grondstoffen tijdens de speciale biodesign informatieavond. Wat is biodesign en hoe kun je het zelf in de praktijk brengen? Een open inloopavond vol tips & tricks

Aanmelden

#Reduce #Reuse #Biodesign #Circulair
Fotobron: CODA Apeldoorn 

E-mailen
Map
Info
Instagram
LinkedIn